Палмейрас спечели Суперкупата на Бразилия след невероятно шоу и победа с 4:3 над Фламенго на стадион „Мане Гаринча“. Това е първа Суперкупа за Палмейрас в цялата историята на клуба. Двубоят за този трофей се провежда от 33 години.
 
Фламенго поведе в в 25-ата минута от дузпа. Рафаел извърши грубо нарушение в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Габриел Барбоса, който стреля в долния десен ъгъл на бразилския национал Уевертон за 1:0. В 38-ата минута Палмейрас изравни чрез Рафаел Вейга, който получи пас в наказателното поле и прати топката във вратата на Фламенго. Дълбоко в добавеното време на първата част Габриел Менино с шут от 25 метра донесе пълния обрат за Палмейрас.
 
Само 6 минути след началото на втората част звездата н Фламенго - Габриел Барбоса, изравни с втория си гол в мача. Последва бърза размяна на голове за ново равенство - 3:3. В 58-ата минута Палмейрас получи дузпа за игра с ръка на Евертон Рибейро, а Рафаел Вейга превърна 11-метровия наказателен удар в гол. Само три минути по-късно Аиртон Лукас намери Педро, който с прекрасен удар с пета се разписа за 3:3. Победният гол за Палмейрас падна в 74-ата минута, а в герой се превърна Габриел Менино, който с хубав шут в горния ляв ъгъл оформи крайното 4:3.