Футболното първенство на Казахстан беше прекратено за втори път в последните месеци заради увеличения брой заразени с COVID-19, съобщи Професионалната футболна лига в страната. Шампионатът се поднови в сряда след три месеца и половина пауза заради пандемията. 
 
Два дни по-късно властите бяха принудени отново да спрат мачовете и другите масови прояви в страната. Прекратяването им ще трае за период от две седмици заради усложнената епидемиологична обстановка в страната. В зависимост от по-нататъшното развитие на епидемиологичната ситуация в страната, ограничителните мерки могат да бъдат удължени или затегнати.
 
Както е известно, в първенството на Казахстан има редица българи. Легендата Стойчо Младенов е треньор на Кайсар, където му помагат Тодор Янчев и Анатоли Нанков, а лекар на отбора е д-р Иван Дойчев. Нападателят Алекс Колев е играч на тима. В Окжетпес пък е защитникът Пламен Димов, а в Жетису - Мартин Тошев и Георги Пашов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❗️ OLIMPBET-Чемпионат Казахстана приостановлен Профессиональная футбольная лига Казахстана сообщает о приостановлении OLIMPBET-Чемпионата Казахстана по футболу. На основании решения Государственной Комиссии по противодействию распространения коронавирусной инфекции, с учетом осложнения эпидемиологической ситуации и роста заболеваемости COVID-19 в Казахстане, с 5 июля 2020 года введены ограничительные меры на 14 дней. В числе мер - запрет на проведение спортивных мероприятий. В зависимости от дальнейшего развития эпидемиологической ситуации в стране, ограничительные меры могут быть продлены на 2 недели либо ужесточены. Таким образом, проведение матчей OLIMPBET-Чемпионата Казахстана по футболу приостановлено на 14 дней с возможным продлением паузы при неблагоприятной эпидемиологической обстановке.

A post shared by ПФЛК (@pflkaz) on


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.