Официално отмениха международният приятелски турнир International Champions Cup. По този начин няма да има Ел Класико през лятото в САЩ.

Надпреварата, която вече отмени няколко мача, обяви днес анулирането на турнира.

Това стана поредното спортно събитие, което бе отменено заради пандемията причинена от короанвируса. В случая това е мероприятие от приятелски мачове, но събиращо в себе си най-добрите отбори на планетата.

Съобщението бе публикувано от организаторите в една от социалните мрежи. Това е продиктувано и от факта, че голяма част от първенства може би ще използват летните месеци, за да завършат шампионатите си.

Още през февруари някои от мачовете от турнира бяха отменени заради разпространението на коронавируса в Китай и Сингапур. Сега дойде и потвърждението за отмяната на цялата надпревара заради кризата в САЩ.

„Здравето на футболистите, треньорите, феновете и всички участващи винаги е на първо място. Липсата на яснота за това колко голямо социално разстояние ще е необходимо, за това кога ше бъдат премахнати ограниченията и относно международният футболен календар, с възможност, че европейските лиги ще се играят през август, означава, че турнирът това лято е невъзможен“, написаха в изявлението си организаторите.