Отборът на Ливърпул може да получи сериозен тласък в битката за титлата във Висшата лига, тъй като провеждането на Купата на африканските нации е под съмнение. „Червените“ може да загубят Мохамед Салах, Садио Мане, Наби Кейта и Жоел Матип за януари и част от февруари, но сега изглежда, че турнирът може изобщо да не се провежда.

Според „RMC Sport“ все още не е взето крайно решение, но се смята, че Купата на африканските нации през 2022 година може да бъде отложена, вероятно поради високите случаи на коронавирус в различни части на Африка в момента. В последните седмици новият щам Омикрон засегна сериозно Република Южна Африка и Ботсвана.

Новият вариант на COVID вече стана широко разпространен и в други части на света. Смята се, че вече има хиляди случаи на Омикрон в Обединеното кралство, Германия, Дания, Норвегия и други части на Европа, както и в САЩ.

Като се има предвид ситуацията, като цяло може да бъде разумно да се избягват такива големи пътувания в момента. Още повече, че, отборите ще бъдат заедно по време на полети и на тренировъчните лагери, което вероятно ще доведе до по-голямо разпространение на вируса.