Полицията в североизточния индийски щат Асам обяви, че е открила откраднат часовник, който някога е принадлежал на футболната легенда Диего Марадона.
 
Шефът на полицията в Асам Бхаскар Йоти Маханта заяви, че луксозният Юбло, подписан от Марадона, е открит у мъж, който е бил арестуван у дома си в окръг Сивасагар, на 350 километра източно от Гаухати, столицата на щата.
 
Полицията уточнява, че въпросният мъж е работил като охрана в офис на голяма компания в Дубай, която по принцип съхранява част от вещите на легендарния аржентински футболист. В протокола се уточнява, че мъжът е откраднал часовника от местоработата си и се е прибрал преди няколко дни в дома си в Индия.
"Скъп часовник Юбло. . .Марадона. . .Дубай. . .полицията в Асам? Изглежда ви като произволно подредени думи, нали така? Но днес тези думи се събраха в едно изречение и това означава успешно международно сътрудничество между полицията в Дубай и нашите органи на реда в Асам, се казва в изявление на шефа на полицията Маханта в Туитър.
 
Най-високо поставеният избран ръководител на щатския парламент и представител в държавния Химанта Бисва Сарма заяви, че властите ще започнат разследване на мъжа и евентуално ще бъде изправен пред правосъдието.