Дванайсетте момчета и техният треньор, които изчезнаха в пещерен комплекс в Тайланд бяха открити. Най-малкото от момчетата от местен футболен тим е едва на 11 години. Момчетата и 25-годишният им треньор им попаднаха в капана на пещерата Кхао Луанг край тайландския град Хуахин.

Бедстващите момчета бяха открити живи тази нощ, но спасяването им е затруднено от условията в пещерата и наводнените канали, които засега забавят извеждането на хората.

По информация на спасителните екипи може да се наложи дори момчетата да бъдат научени да се гмуркат, за да бъдат изведени или могат да останат затворени с месеци в пещерата заради наводненията.

В момента битката е с покачващото се ниво да водата, за да бъдат доставени още провизии на малките футболисти. Може да се окаже, че бедстващите деца и треньорът им ще се нуждаят от храна за следващите четири месеца.

Световните медии съобщават, че двама британски водолази, които се присъединиха към спасителните екипи са открили момчетата в понеделник през нощта.

Видео от първия контакт с момчетата бе публикувано в социалните мрежи.