Представител на Месут Йозил отхвърли спекулациите, че носителят на световната титла с тима на Германия през 2014 година е прекратил кариерата си.

Турските медии обявиха в петък, че 34-годишният плеймейкър е прекратил договора си с Истанбул Башакшехир и няма да си търси нов клуб.

Но представител на футболиста каза пред ДПА, че "това няма нищо общо с истината и Месут Йозил определено ще завърши сезона в Башакшехир".

Поради контузии германецът игра само в четири мача този сезон за Башакшехир, с който има договор до 30 юни.

Най-добрите си дни на футболния терен Йозил прекара в Реал Мадрид и Арсенал, като с испанския клуб има титла и купа на страната между 2010 и 2013 година, а с Арсенал вдигна три пъти купата на Англия между 2013 и 2021 година.

За националния отбор на Германия Месут Йозил игра между 2009 и 2018 година година. Той записа 92 мача с 23 гола, като освен световната титла в Бразилия спечели и бронзов медал от Мондиала в Южна Африка през 2010 година.

Той прекрати кариерата си в националния отбор на Германия след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2018 в Русия, след като беше критикуван за представянето си и заради снимка преди турнира, на която е заедно с турския президент Реджеп Ердоган. Това доведе до ожесточена реакция и Йозил обвини Германската футболна федерация, че не го е защитила достатъчно от расистките и обидни коментари, като същевременно той обвини федерацията в расизъм.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева