Апелативният съд на Кипърската футболна федерация разгледа жалбата на АПОЕЛ Никозия за наказанието на треньора Рикардо Са Пинто и я отхвърли с 4:1 гласа.

Така четиримесечната присъда остава за португалския специалист и се очаква неговото освобождаване от клуба. Крайното решение обаче ще вземе ръководството най-вероятно след следващия мач на тима при визитата на Кармиотиса в събота от 19:00 часа българско време.

Както е известно, бившият треньор на Левски Станимир Стоилов усилено е спряган за наставник на кипърския гранд, а решението за оставяне на четиримесечната санкция за Рикардо Са Пинто доближава българския специалист до тима от Никозия.

"Апелативният съд разгледа жалбата на АПОЕЛ срещу четиримесечното наказание, наложено на треньора на отбора Рикардо Са Пинто. Петимата членове решиха с мнозинство (4 на 1 гласа) да отхвърлят жалбата и следователно, наказанието остава същото. Мотивите за решението ще бъдат обявени в следващите дни", се казва в изявление на Кипърската федерация.

Са Пинто бе наказан от Дисциплинарната комисия към Кипърската футболна федерация, след като удари помощник-треньора на Анортозис в мача между двата отбора, игран на 23 септември.