Интер Маями, който е собственост на Дейвид Бекъм, привлече американския бек ДеАндре Йедлин за срок от четири години и половина, съобщиха от пресслужбата на клуба. Договорът на Йедлин е до 2025, с опцията за удължаване с още една година.

„Развълнуван съм, че имаме възможността да вземем играч от класата на ДеАндре в Интер Маями. Той е много талантлив и динамичен футболист на терена. Победител е, с положителен характер и ще ни помогне да подобрим нашия състав“, сподели спортният директор Крис Хендерсън.

28-годишният Йедлин парафира договор с Тотнъм през 2014, като изкара един сезон под наем в Съндърланд, преди да бъде изпратен в Нюкасъл две години по-късно и да остане там, докато се присъедини към турския Галатасарай миналия февруари. Бранителят помогна на Нюкасъл да спечели Чемпиъншип и промоция в английската Висша лига. Той има 71 мача за националния отбор на САЩ, включително двубои на Мондиал 2014 и Копа Америка 2016.

„Той е обигран десен бек, който обича да играе в атакуващ план. Очакваме с нетърпение да ни помогне да успеем сега в Интер Маями“, добави още Хендерсън.