Пет мача остават на руския гранд Спартак Москва до края на есенния дял и на практика до отварянето на зимния трансферен прозорец. И тези мачове може да се окажат последни в клуба за българския му футболист Ивелин Попов. Поне такава е прогнозата на изданието euro-football.ru. 

Според информациите от там, ръководството на московчани не планира изобщо да му предлага нов договор, а настоящият му такъв изтича в края на сезона. И затова клубът ще направи всичко по силите си да го продаде още през януари, по възможност извън Русия. 

Изданието подготвя списък с няколко играчи, които се очаква да напуснат местния шампионат през зимния трансферен прозорец и капитанът на българския национален отбор е сред водещите имена в него. Ето какво пише за Попето в материала:

"Няма никакъв смисъл Спартак да подновява договора на българина. Попов никога не е бил лидер на този отбор и само в редки моменти е демонстрирал висока класа. На всичко отгоре, той не е млад, а и участието му в "червено-белите" не е основополагащо. Просто мениджмънтът на Спартак трябва да използва възможността да спечели негови пари от него", написа изданието. 

Интерес към Попето от чужбина явно не липсва. Според последните информации от Белгия, местният колос Андерлехт е готов да го вземе, след като скаутите на клуба са го харесали по време на мача България - Словения в началото на тази седмица.