Майкъл Джордан спечели първото място в анкетата за най-великите спортисти в световната история. Проучването на анализаторската компания Morning Consult е само сред фенове в САЩ и това обяснява присъствието предимно на американци в класацията. Изключенията са Меси (Аржентина) и Пеле (Бразилия),  които са сътветно осми и девети в подреждането. 
 
Най-много гласове (19%) получи легендарният баскетболист на Чикаго Булс - Майкъл Джордан. Седемкратният шампион на НФЛ - Том Брейди е втори с 12 процента от гласовете. Третото място е за легендата на бокса Мохамед Али, а изненадващо на четвъртата позиция е класиран бейзболистът Бейб Рут, който е роден в края на 19 век. Следват две звезди на НБА - Коби Брайънт, който почина преди 3 г. в самолетна катастрофа, и ЛеБрон Джеймс. 
 
Непосредствено пред тях е класиран Джим Торп, смятан за един от най- универсалните спортисти на 20 век. Той има златни олимпийски медали в дисциплините петобой и десетобой, играл е още американски футбол, баскетбол и бейзбол на професионално ниво. Челната десетка се допълва от тенисистката Серина Уилямс. 
 
Топ 10 на най-великите спортисти за всички времена:
 
1. Майкъл Джордан - 19%
 
2. Том Брейди - 12%
 
3. Мохамед Али - 8%
 
4. Бейб Рут - 7%
 
5. Коби Брайънт - 5%
 
6. ЛеБрон Джеймс - 4%
 
7. Джим Торп - 4%
 
8. Лионел Меси - 3%
 
9. Пеле - 3%
 
10. Серина Уилямс - 3%
 
Следват Уейн Грецки (хокей), Симон Байл (гимнастика), Тайгър Уудс (голф), Майкъл Фелпс (плуване), лекоатлета Джеси Оуенс (лека атлетика), Бо Джаксън (бейзбол и американски футбол).