Полузащитникът на Челси Оскар на 90 процента ще напусне клуба през януари. Причината е повече от щедрата оферта, която е пристигна в офисите на англичаните от китайския тим Шанхай Интернешънъл Порт Груп.

Още снощи се появиха информации, че азиатците са предложили 52 милиона паунда за бразилския техничар. Днес сумата в някои медии нарасна дори до 60 милиона от британската валута, а това със сигурност е добра сделка за играч, който не е играл във Висшата лига от септември насам.

Не е чудно, че босът на Челси Роман Абрамович е дал „зелена светлина“ пред сделката, докато хора от кръга приближени до Оскар също са признали, че той премисля дали да приеме.

През януари 2016 година 25-годишният играч отхвърли предложение да заиграе в Китай. Тогава Дзянсу Сунинг беше готов да плати 57 милиона паунда за подписа му. Сега явно и той е променил приоритетите си, защото пред бразилското издание „Глобо“ призна, че сделката с Шанхай е близо.

„Нещата са готови на 90 процента. Всичко зависи от няколко бюрократични детайла“, каза Оскар пред медията от родината си.

Очаква се в Шанхай Оскар да прибира много по-сериозно възнаграждение от 90-те хиляди паунда на седмица, които му се полагат в Челси. Трансферът, при положение, че се случи, ще е изцяло по заслуга на бившия мениджър на лондончани Андре Вияш-Боаш.