Нигерийският нападател Виктор Осимен бе категоричен, че "няма да остави никой да решава бъдещето му", така че е вярвал, че ще остане в Наполи, преди да получи обаждане от треньора на Галатасарай, което го е убедило да премине в турския клуб.

25-годишният футболист в момента играе под наем в Галатасарай до края на настоящия сезон. Той подписа с гранда от Истанбул през септември, а преди това бе водил разговори с Ал Ахли, Челси и Пари Сен Жермен, който не доведоха до трансфер.

"Имах планове на остана тук и да чакам три или четири месеца, след което евентуално да си тръгна през януари, но мисля, че беше честно да остана, защото не бих оставил никой да решава вместо мен", коментира Осимен пред турската телевизия TRT Spor.

"За мен беше важно да остана там, тъй като не получих заслужения трансфер, който предпочитах", продължи нападателят.

"Когато получих обаждането от треньора на Галатасарай, то беше наистина убедително. Той каза какво иска да направи този сезон и какво иска да постигне. Разбрах какви цели си е поставил като човек, треньор и баща. Мисля, че пасвам на плановете му и да дойда в отбор, който вече има доста класни играчи и големи амбиции, за мен като футболист беше леснo", заяви Виктор Осимен.

"Пристигайки, видях колко сериозен клуб е Галатасарай. За мен това беше правилното решение, но също за семейството и дъщеря ми. Лесно беше да избера да дойда в град като Истанбул - един от най-добрите в света. До момента всичко е наред и съм щастлив от решението си. Искам да допринеса за отбора и да спечеля нещо важно тук", каза още Осимен и допълни:

"Дидие Дрогба също е играл тук. Не вярвам, че има друго място, на което щях да се наслаждавам повече. Искам да благодаря на феновете на Галатарай за начина, по който ме посрещнаха. Не съм футболист, който се поставя през отбора. Моята амбиция е да допринасям за класата, която тимът вече има."

"Уважавам много Мауро Икарди и това, което той е направил за футбола и Галатасарай. Той е легенда тук. Не ми пука дали съм най-добрият голмайстор в лигата. Искам да печеля голове, да правя асистенции да помагам на отбора, когато имам шанс. Да помагам в защита и нападение, точно както иска треньорът", завърши Виктор Осимен, който вече записа два гола и четири асистенции в първите четири мача за сезона с екипа на Галастарай.

БТА