Португалската Примейра Лига се завръща тази вечер. След немската Бундеслига, още едно от интересните първенства ще даде своя рестарт.

Мачовете ще се играят без публика, като 16 от 18-е отбора ще домакинстват на собствените си стадиони. Тази възможност обаче няма да имат тимовете на Санта Клара и Беленензеш, заради мерки за сигурност.

Битката за титлата в Португалия е повече от интересна, като отборът на Порто е само с точка преднина пред Бенфика.  По всичко изглежда, че борбата ще бъде до самия край, а „драконите“ и „орлите“ ще се срещнат по-късно и във финала за купата на страната. Порто продължава похода си към титлата още тази вечер, с гостуване на Фамаликао.

Въпреки коронавируса обаче и мерките за сигурност, 35 фенове на Порто вече заявиха, че ще пътуват с отбора, и ще наблюдават срещата отвън. Тревогите в страната обаче са сериозни, защото все още има опасения, че ситуацията с коронавируса не е овладяна напълно. Въпреки ситуацията обаче, португалската лига дава своя рестарт днес и се очаква да бъде много интересно.