Една от трансферните цели на Манчестър Юнайтед - Брайън Броби, разкри мечтата си един ден да играе за „червените дяволи“, въпреки че е отхвърлил възможността това да се случи това лято.

Нападателят отхвърли шанса да заиграе на „Олд Трафорд“, за да премине отново в Аякс. Сега 20-годишният играч обаче разкри, че наистина възнамерява да играе за „червените дяволи“ един ден. В интервю за нидерландската версия на „ESPN“ той беше попитан за кой отбор би искал да играе в бъдеще.

Той отговори с „Манчестър Юнайтед“ и избухна в ироничен смях. Броби също разкри, че е получил предложение от мениджъра на Юнайтед Ерик тен Хаг през лятото.

„Ерик (Тен Хаг) ми изпрати съобщение, да. Да ме поздрави и да ми каже, че би искал да ме има там - в Манчестър. Но все още не съм приключил с Аякс, искам първо да покажа възможностите си тук“, заяви Броби.

Той вече започна добре този сезон, след като вкара два гола и асистира за още два в първите пет мача на тима. Нападателят е продукт на школата на Аякс, но РБ Лайпциг го взе през 2021-а година, преди да го даде отново под наем на Аякс. След това те завършиха цикъла, като го продадоха обратно на амстердамци.

След напускането на редица звезди, включително Райън Гравенберх в Байерн Мюнхен, Себастиен Але в Борусия Дортмунд, както и Лисандро Мартинес и Антони в Юнайтед, пред се отваря отлична възможност да се наложи в състава на Аякс.