Макар че словенското първенство не е най-популярното в Европа, то със сигурност ще бъде драматично до самия край. Днес ще се изиграе последния кръг в словенската първа лига, а битката за титлата е повече от оспорвана. След като почти през цялото време отборът на Олимпия Любляна бе убедителен водач в класирането, сега тимът от столицата е на път да изпусне шампионската титла.

Олимпия не само изигра някои неубедителни мачове напоследък, но вече отстъпи и първото място. Тимът на НК Целе за момента е лидер в таблицата преди последния кръг днес. Целе е водач с 68 точки, а  Олимпия Любляна заема втората позиция само с 2 точки по-малко.

Тази вечер от 21:45 часа българско време, двата отбора се изправят в директен сблъсък, който ще реши титлата. Едва ли  шампионата на Словения можеше да има по-драматичен завършек, но развръзката е близо.   Само победа устройва гостите от Любляна в днешния двубой, докато точка ще е достатъчна на Целе да постигне наистина невъобразим успех за този малък клуб.

Да, словенското първенство не е най-класното на света, но то по нищо не отстъпва на големите шампионати, като драма и интрига. Шампионът ще се реши в последния кръг, с мач между първия и втория. Едва ли феновете в страната могат да искат повече. Хегемонът от последните години Марибор заема третото място в таблицата, без шансове за титлата, но с възможност да завърши сезона на втората позиция при различно стечение на обстоятелствата.