Вратарят Едуар Менди и нападателят Фамара Диедиу са поредните двама с положителни проби за COVID-19 в щаба на националния отбор на Сенегал.

Двамата се присъединяват към централния защитник и капитан Калиду Кулибали в групата на тези, които ще пропуснат първия мач на тима на Купата на африканските нации срещу Зимбабве в понеделник.

В събота клубният отбор на Кулибали - Наполи, обяви, че бранителят кара заболяването асимптоматично, тъй като е ваксиниран.

Още преди заминаването на тима за Камерун обаче в лагера на сенегалския отбор имаше шестима заболели - Салиу Сис, Бамба Диенг, Маме Баба Тиам, Папе Матар Сар, Нампалис Менди и Алфред Гомис. Всички те останаха в столицата Дакар.

С контузии са Исмаила Са и Абдулайе Сек, което означава, че старши треньорът Алиу Сисе има група от едва 17 играчи за мача със Зимбабве в Бафусам.

"Ситуацията е сложна, но все още сме уверени за мача със Зимбабве", каза Сисе на пресконференцията преди мача.

Според разпоредбите на Африканската футболна конфедерация отборите ще губят служебно с 0:2, ако нямат 11 налични играчи. В случай, че някой отбор няма вратар, друг полеви играч ще пази, стига отборът да има 11 здрави футболисти.