Легендата на Нигерия Джей-Джей Окоча е на мнение, че Садио Мане е „рискувал живота си“, когато се нагърбил с отговорността да бие решителната дузпа за Сенегал при финалния успех на тима за Купата на Африка срещу Египет.Мане преодоля стража на „фараоните“ Габаски, за да донесе първи триумф за страната от надпреварата, като това бе още по-впечатляващо на фона на пропуснатия от него единадесетметров наказателен удар в 7-та минута на двубоя. И Окоча акцентира върху евентуалните последствия за звездата на Ливърпул при нов негов пропуск.

„Не всеки играч може да се нагърби с отговорността да бие отново дузпа след пропуск в редовното време. Защото знаете колко враждебни са феновете в Африка. Биейки решителната дузпа, той рискува живота си, рискува живота на семейството си, дори дома си? Но той е роден за такива моменти. Той е роден да играе футбол и той е готов да приеме това, което следва от него“, каза Окоча за африканската телевизия SuperSport.

Самият Мане сподели, че му е олекнало след победното изпълнение и разкри, че ще отпразнува триумфа по подобаващ начин, бягайки от характерния за него сериозен вид. „Аз и дузпите, това е дълга история – особено с националния отбор. Но това може да се случи във футбола. Сега съм на 29 и имам опит в това. Знаех, че беше трудно, но никога не съм се съмнявал в себе си. Дори и да не бяхме спечелили, животът щеше да продължи. Но, за щастие, Господ ни помогна. Спечелихме купата, щастливи сме и ще продължа да изпълнявам дузпи. Не съм голям купонджия, но този път ще отидем до Барамунди, клуб в Дакар. Ще отпразнуваме триумфа и ще се забавляваме“, каза нападателят на Ливърпул за Canal+.