Патрик Виейра официално ще поеме френския Ница от началото на следващия сезон. До този момент легендарният френски полузащитник водеше американския Ню Йорк Сити.

През последните месеци Виейра бе спряган за поста на „Емирейтс”, заставайки начело на Арсенал, след като „артилеристите” остана без мениджър, след като Арсен Венгер напусна. Все пак, бордът на Арсенал се спря на испанеца Унай Емери.

Договорът на Патрик Виейра с Ню Йорк бе до ноември месец, но ще бъде предварително прекратен.

41-годишният треньор работеше отвъд Океана в последните две години и половина, а това бе първа негова работа, като официален старши треньор на клубен отбор. Преди това бившият френски халф работеше в школата на Манчестър Сити.

„Искам да благодаря на всеки един човек от групата на Ню Йорк Сити. Шансът, който ми бе предоставен бе невероятен, след като водех отбор от подобно ниво. Трудно ми е да си представя, че ще напусна Ню Йорк, но животът винаги ти предлага нови предизвикателства”, сподели Виейра в специално съобщение към феновете на Ню Йорк Сити.

За последно, начело на Ница бе 60-годишният Люисен Фавър, който остави Ница на осмо място в изминалия сезон на френската Лига 1.

Асистентът Кристиан Латанцио, който бе дясната ръка на Патрик Виейра в САЩ също ще напусне с него. Кристиън Уилсън и Мат Куук също продължава съвместната си работа с бившия халф на Арсенал във Франция.