Уейн Рууни e новият старши треньор на Ди Си Юнайтед в американската Мейджър лийг сокър, съобщиха официално от клуба.

Подробности около контракта на бившия английски национал не бяха разкрити. Рууни игра за Ди Си Юнайтед в периода 2018/2020 година.

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед дебютира в треньорската професия като мениджър на Дарби Каунти, но през това лято се раздели с клуба след изпадането от Чемпиъншип.

Рууни все още няма работна виза и Чад Аштън ще бъде треньор на отбора до получаването й. В момента вашингтонският клуб е 13-и, предпоследен в класирането на Източната конференция.

36-годишният Рууни е играл в кариерата си още за английските Евертън, Манчестър Юнайтед и Дарби Каунти. Той дебютира за Евертън през 2002-а едва на 16-годишна възраст.

През лятото на 2004 година футболистът премина в Манчестър Юнайтед, където стана голмайстор номер 1 в историята на клуба (253 гола в 559 мача), а през юли 2017-а се завърна в тима от Ливърпул. С Манчестър Юнайтед Рууни спечели Шампионската лига, Лига Европа, пет пъти стана шампион на Англия, три пъти спечели ФА Къп и веднъж Световното клубно първенство.

Рууни е реализатор номер 1 в историята на националния отбор на Англия с 53 попадения.