Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони остава на поста си до 2026-а година, след като продължи договора си с футболната асоциация на страната (АФА). Това съобщиха от централата с официално становище до медиите.

Така новият договор на треньора, направил тима световен шампион за трети път, се увеличава с още три години - до края на календарната 2026-а. Новината за продължаването на отношенията се появи за първи път на 16-и този месец, но днес вече е официално обявена.

44-годишният Скалони оглави националния отбор на страната си през 2018-а година, като през това време спечели още Копа Америка, както и Финалисима – двубой в един мач между шампионите на Европа и Южна Америка.

Скалони попадна в списъка с номинираните за званието най-добър треньор на ФИФА за 2022-а година. Иначе кариерата му е доста скромна откъм работа на клубно и национално ниво. През 2016-а година стартира като помощник в Севиля, а през следващата 2017-а се връща у дома и става помощник-треньор на националния тим. За кратко води младежките национали на страната, а от 2018-а вече е утвърден за национален треньор.

Автор: Атанас Василев/БТА