Саутхемптън се подсили с двама нови нападатели преди затварянето на трансферния прозорец. Към „светците“ се присъединиха Камалдин Сулемана от Рен и Пол Онуачу от Генк, които трябва да помогнат на тима в битката им за оцеляване във Висшата лига.

За 20-годишния Сулемана Саутхемптън плати 25 милиона евро, което е рекорд за най-скъп трансфер на клуба. Младокът подписа договор до 2027-а година. Той е бивш футболист на датския Нордселанд, а от началото на сезона записа 20 мача и 1 гол в Лига 1.

„Това е още едно качествено попълнение към състава ни. Очевидно имахме желание да добавим повече мощ в атака и Камалдин е играч, който може да ни е полезен“, коментира мениджърът на „светците“ Нейтън Джоунс.

Онуачу пък ще струва на Саутхемптън 18 милиона евро. Нигерийският нападател идва с репутацията на голмайстор №1 на белгийското първенство с 16 попадения от началото на сезона. Подобно на Сулемана, и той игра в Дания, но за Мидтиланд, когато спортен директор на клуба беше Расмус Анкерсен, който сега заема същия пост на „Сейнт Мерис“.

„Пол има невероятна статистика и сериозен опит. С неговото привличане приключваме много положителна трансферна кампания“, заяви Джоунс.