Бившият треньор на ЦСКА – Саша Илич, има нов клуб, който отново е на Балканския полуостров. Легендата на Партизан заменя Крис Колмън начело на гръцкия Атромитос, заемащ предпоследната 13-а позиция към момента.

Клубът от Атина има само три точки от осем мача. С по-малко точки (2) е само Волос, който завърши шести през миналия сезон.

Ето какво написаха от Атромитос:

„Атромитос обявява началото на сътрудничеството си със Саша Илич, който поема позицията треньор на нашия отбор до края на настоящия сезон.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 г. и е една от най-големите личности на сръбския футбол, тъй като е рекордьор в историята на Партизан по време на футболната си кариера. Бил е и национал на Югославия. Той е играл още за Телта, Галатасарай, Залцбург, докато през 2009 г. мина през страната ни с АЕЛ.

Саша Илич започна треньорската си кариера през 2019 г., като ръководеше юношите на Сърбия, а през март 2021 г. стана помощник на Драган Стойкович в националния отбор на страната си.

През август 2021 г. Илич напусна този пост, за да стане старши треньор на сръбския Чукарички. Той остана до април 2022 г., като записа общо 27 мача с 12 победи и само 4 загуби, извеждайки отбора до трето място в класирането и след това до квалификациите за Лига на конференциите.

През юни 2022 г. Илич оглави най-успешния отбор в България ЦСКА София и остана до юли 2023 г. По време на престоя си в ЦСКА София бившият му отбор постигна рекорден точков резултат за последните години - 84 пункта, претендирайки за шампионската титла до последния мач срещу доминиращия 12 години Лудогорец. Общо той седя на пейката на ЦСКА София в 44 мача, записвайки 30 победи и само 7 загуби.

Общо в кариерата си в Чукарички и ЦСКА София Илич има 71 официални мача, с 42 победи и само 11 загуби.

Към Саша Илич ще се присъединят неговият помощник Величко Капланович и кондиционният треньор Дарко Обрадович.

Саша Илич, добре дошъл в нашия екип!", завършват от Атромитос.