Роберто Манчини напусна поста на селекционер на Саудитска Арабия по взаимно съгласие. Решението беше обявено от Саудитската футболна федерация, която заяви, че Бордът на директорите и Манчини са постигнали съвместно споразумение за раздялата.

Манчини напуска след бурен период начело на страната от Персийския залив, като записа 20 мача и успя да спечели само осем от тях. Последният му двубой начело бе придружен със скандал, след като ядосано напсува фен, а Саудитска Арабия се препъна и завърши при нулево реми срещу Бахрейн. По този начин класирането на страната за Световното първенство през 2026-а година остава несигурно.

Назначаването на 59-годишния италианец бе придружено от много шум, като се има предвид неговата кариера както на клубно, така и на международно ниво. Манчини спечели няколко титли в Серия А с Интер, а също така стана първият мениджър, който донесе донесе Манчестър Сити за първи път от повече от 30 години Висшата лига и ФА Къп в началото на миналото десетилетие.

Коронното му постижение дойде през 2021-а година, когато изведе Италия до успех на UEFA EURO 2020, побеждавайки Англия след дузпи на „Уембли“.