Френският шампион Пари Сен Жермен официално подписа договор с Мануел Угарте. Парижани се пребориха за подписа на полузащитника с английския Челси.

Френският гранд сключи сделка, след като се съгласи да плати откупната му клауза от 60 милиона евро в договора му със Спортинг Лисабон. Угарте подписа петгодишен договор с тима от „Парк де Пренс“ или до лятото на 2028-а година и ще носи фланелката с №4 на парижани.

22-годишният уругвайски национал, който има осем мача за „урусите“, помогна на Спортинг да спечели Купата на Лигата на Португалия през 2022-а година.

Уругваецът става третото ново попълнение за ПСЖ през лятото. Отборът изкача представянето на новия треньор Луис Енрике и вчера официализира договорите на словашкия защитник Милан Шкриниар и испанския нападател Марко Асенсио.

Очаква се в следващите дни договори с ПСЖ да подпишат френският национал Люка Ернандес от Байерн Мюнхен, южнокореецът Ли Кан-ин от Майорка и италианския халф Шер Ндур, който е в Бенфика.

"Много съм щастлив да играя в толкова голям клуб. Ще дам всичко за Пари Сен Жермен", каза Угарте. Той става петият уругваец, който ще носи фланелката на ПСЖ след Карлос Буено, Кристиан Родригес, Диего Лугано и Единсон Кавани.