Съперникът на Левски в Лигата на конференциите – ПАОК Солун, представи поредното си ново попълнение. Това е бившият полузащитник на Байерн Мюнхен - Тиаго Дантас.

„Двуглавите орли“ представиха цялата кариера на играча до момента, а към текста добавиха и атрактивен видеоклип с техничаря.

Ето какво написа солунският клуб:

Историята му досега е много известна. Роден е на 24 декември 2000 г. в Лисабон. От малък се интересува от футбол и така се озовава в младежката академия на Бенфика. Неговата еволюция e бърза. Халф, който е спокоен да играе на всяка позиция в центъра. Той също така е бърз, гъвкав и има широк арсенал от пасове, както и сериозна зрялост, надхвърляща годините му.

Той успя да изиграе 49 мача с Бенфика Б, като отбеляза пет гола и направи шест асистенции. Беше ключов футболист в надпреварата на отбора до 19 години за финала на Младежката лига на УЕФА през сезон 2018/19, като изигра 16 мача, отбеляза шест гола и даде две асистенции. Това беше представяне, след което той беше извикан в юношеските и младежките отбори на Португалия, където носи капитанската лента на тима до 21 години.

Манчестър Сити на Пеп Гуардиола беше близо до подписа му, но в крайна сметка младият полузащитник реши да се премести другаде за следващия етап от кариерата си. През октомври 2020 г. той премина в Германия, в Байерн Мюнхен. Горещ негов почитател беше тогавашният треньор на баварците Ханзи Флик, който даде на Дантас 7 мача за втория отбор и два за първия отбор, като в края на сезона той вдигна титлата в Германия.

От Байерн обаче решиха да не плащат клаузата за изкупуване и играчът се върна в Бенфика, където след това беше даден под наем на Тондела. Там той записа първия си пълен професионален сезон, като отбеляза четири гола и направи две асистенции в 34 мача и беше един от най-добрите халфове в лигата. ПАОК следи напредъка му през последните няколко месеца и постигна споразумение за негов заем.

Добре дошъл, Тиаго!