Звездата на Аржентина Лионел Меси се завърна в националния отбор на страната. Той попадна в състава обявен от селекционерът Лионел Скалони.

Аржентина предстои да изиграе две контроли на 22 март срещу Венецуела на „Уанда Метрополитано“ и срещу Мароко в Танжер на 26 март.

Най-вероятно Меси ще вземе участие единствено в контролата в Мадрид.

Лео не е играл за Аржентина от Световното първенство в Русия.

Очаквано извън състава на гаучосите останаха Серхио Агуеро и Мауро Икарди.

„Настоящето на Мауро Икарди е трудно. Ние не може да вземем решение вместо него“, коментира Скалони.

„Лео е с нас. След това ще вземем решение дали ще вземе участие в само в една от двете контроли или и в двете. Той има много мачове на най-високо ниво. За него е важно да се намира в добро физическо състояние. Много футболисти предпочитат да почиват в дните за мачове на националните им отбор. Той взе решение да се завърне в националния отбор, което е голяма новина“, добави селекционерът на Аржентина. 

Съставът на Аржентина:

Вратари: Агустин Маркесин, Хуан Мусо, Естебан Андрада, Франко Армани;

Защитници: Херман Песела, Габриел Меркадо, Хуан Фойт, Николас Отаменди, Валтер Канеман, Николас Талиафико, Маркос Акуня, Гонсало Монтиел, Ренцо Саравия, Лисандро Мартинес;

Халфове: Леандро Паредес, Гуидо Родригес, Джовани Ло Селсо, Мануел Лансини, Роберто Перейра, Анхел Ди Мария, Матиас Сарачо, Иван Марконе, Доминго Бланко, Родриго Де Паул;

Нападатели: Лионел Меси, Гонсало Мартинес, Пауло Дибала, Анхел Кореа, Лаутаро Мартинес, Дарио Бенедето, Матиас Суарес