Луис Суарес подписа краткосрочен договор, с който се завърна в родния си клуб Насионал в Уругвай преди Световното първенство в Катар, обяви президентът на южноамериканския тим. Нападателят разкри в социалните мрежи във вторник, че има предварително споразумение за завръщане в отбора, където започна неговата кариера и ден по-късно, президентът на Насионал Хосе Фуентас заяви за радио Sport 890, че 35-годишният футболист е парафирал петмесечен контракт.

Суарес и клубният президент заявиха във вторник, че все още има да се доуточняват някои детайли по сделката, но Фуентес бе категоричен за радиостанцията, казвайки:

„Всичко е завършено и разрешено“.

Бившата звезда на Ливърпул и Барселона е Реализатор номер 1 в историята на Уругвай и ще участва на четвъртото си световно първенство по-късно тази година. Фуентес сподели, че Суарес трябва да пристигне в Уругвай този уикенд и може да направи дебюта си най-рано във вторник за Копа Судамерикана – южноамериканският еквивалент на Шампионската лига, срещу бразилския Атлетико Гояниензе.

Президентът добави, че нападателят е получил няколко други оферти, но „той ми каза, че е решил да дойде в Насионал“. Считаше се, че Суарес възнамерява да остане в Европа, но е търсил клуб, който да му гарантира титулярно място преди Мондиала в Катар, който започва на 21 ноември. Три турски клуба и един от Италия са следели ситуацията около уругваеца, като е имало предложения и от Мейджър Лийг Сокър и аржентинския гранд Ривър Плейт.

Суарес, който напусна Атлетико Мадрид в края на миналия сезон и продължава да живее в Испания, стартира кариерата си в Насионал, където дебютира на 18-годишна възраст през март 2005. След като спечели две шампионски титли на страната с тима, той премина в нидерландския Грьонинген, докато все още беше тийнейджър, а година по-късно акостира в гранда Аякс. Впоследствие той хвана окото на Ливърпул и след три сезона и половина в Англия премина в Барселона за сума от над 80 млн. евро. Суарес се наслади на най-успешния си период в Каталуния, където спечели четири титли на Ла Лига и Шампионската лига през 2015, а през 2021 стана шампион на Испания и с Атлетико.