Полузащитникът Джордан Хендерсън официално напусна Ливърпул и се присъедини към отбора от Саудитска Арабия Ал Етифак за сумата от 12 милиона паунда. По този начин английският национал ще се събере отново с бившия си съотборник Стивън Джерард, който наскоро беше назначен за наставник на клуба. Самият Хендерсън пък подписа тригодишен договор, като според информациите, той ще печели около 700 паунда на седмица.

По този начин той слага край на 12-годишната си кариера на „Анфийлд“, осем от които той прекара като капитан на клуба след напускането на Джерард през 2015-а година.

В сряда Хендерсън потвърди напускането си чрез емоционално прощално писмо до феновете на Ливърпул в Instagram:

„Трудно е да опиша с думи последните 12 години, а още по-трудно е да кажа сбогом. Винаги ще бъда Червен. До последен дъх“.

По време на престоя си в Ливърпул 33-годишният халф записа 492 мача и отбеляза 33 гола, както и спечели множество трофеи. Той е единственият капитан в историята на клуба, който е вдигал шест различни трофея, извеждайки отбора си до успех във Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, Купата на лигата, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство в последните му пет сезона в клуба.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

„Можем да потвърдим, че Джордан Хендерсън завърши трансфера си в Ал Итифак, се каза в официалното съобщение на Ливърпул в социалните медии.

„Тъй като неговата глава на Анфийлд вече е към своя край, всички в клуба искат да изкажат своите благодарности и признателност за всичко, което Джордан направи за нас през неговите 12 години като червен“, допълват мърсисйдци.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също даде специално интервю, посветено на Хендерсън. Повечето от звездите на мърсисайдци също изпратиха своито послания към него.

„В понеделник, когато пристигнахме обратно в Ливърпул, Хендо ни чакаше, за да се сбогува подобаващо с отбора и с треньорския щаб, така че това беше наистина хубав жест от негова страна. Знам, че това беше трудно решение за Хендо. Аз бях до него или с него през целия път. Тъжно и странно е за мен, защото той е единственият капитан, когото имах тук, в Ливърпул. Без никакво съмнение, ще ни липсва и като човек, и като играч, но това е футболът“, заяви Клоп.