Фоларин Балогун ще дебютира за американския национален отбор на предстоящия турнир КОНКАКАФ Голд Къп, след като Международната футболна федерация (ФИФА)  одобри молбата на САЩ. До момента нападателят беше част от младежкия състав на Англия.

Балогун е роден в Ню Йорк и освен за САЩ и Англия, той имаше право да играе и за Нигерия, откъдето са неговите родители.

Нападателят направи най-силния сезон в кариерата си тази година, в която игра като преотстъпен в Реймс от Арсенал. Той има 19 гола и седем по-малко от лидера при реализаторите във френското първенство Килиан Мбапе.

"Имаме роднини в Ню Йорк и навремето родителите ми са били за няколко месеца в САЩ. Семейството обаче се е върнало в Лондон скоро след раждането ми", обясни Балогун на сайта на френската федерация.

"Лондон е моят град. В него отраснах и там са моите приятели. Когато ме попитат коя моята родина, аз казвам Англия. Реално обаче в мен има смесица от различни култури".

Балогун е играл за Англия и САЩ в юношеска възраст, преди да избере Англия за младежите до 21 години. Само след пет седмици те ще играят на европейското първенство по футбол, на което домакини са Румъния и Грузия.

Английската футболна федерация също е одобрила промяната за Балогун. Така той ще може да играе за САЩ на турнира КОНКАКАФ Голд Къп, който ще бъде проведен между 24 юли и 16 юли в страната.

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев