Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина отново е без селекционер, след като късно снощи беше уволнен и Мехо Кодро, съобщиха медиите в страната. Този развой на събитията се очакваше от 10 дни, но днес управата на местната федерация (НСБИХ) е изпратила съобщение до медиите.
 
Кодро е представил доклад за работата си и резултатите за последните две Европейски квалификации срещу Лихтенщайн и Исландия, но изпълкомът на централата не го е приел.
 
Има точка в договора на всеки селекционер, че ако изпълнителният орган на ФС БиХ не приеме доклада на селекционера, той се прекратява едностранно. В резултат на това Комисията по извънредни ситуации на ФС БиХ взе единодушно решение да сложи край на контракта с с настоящия селекционер на А отбора, се казва още в становището. След това в унисон с доброто възпитание му пожелават успехи в следващите начинания.
 
56-годишният Мехо Кодро пое отбора от Фарук Хаджибегич, който пък изненадващо пое работата от Ивайло Петев след Нова година. При Хаджибегич обаче резултатите бяха катастрофални и той беше уволнен през пролетта. На 3-и миналия месец Кодро пое работата за своя втори период на поста. При него босненците надвиха Лихтенщайн с 2:1 и паднаха с 0:1 при гостуването на Исландия.
 
Очакванията са следващият наставник да е Вахид Халилходжич, който обясни, че до края на месеца е в Дубровник (Хърватия) на почивка и там чака президента на федерацията Вичо Зелкович. Следващите мачове на Босна и Херцеговина от квалификациите за ЕВРО 2004 са на 16 и 19 октомври срещу Лихтенщайн във Вадуц и срещу Португалия в Зеница. Босна и Херцеговина обаче има минимум осигурен бараж за Европейското, дело на Ивайло Петев заради победата му в групата за Лига на нациите./БТА