Оцелелият от ужасяващата самолетна катастрофа футболист на Шапекоензе Елио Нето сподели, че чувства, че Господ му е дал нова възможност. Бранителят добави, че възнамерява да се възползва от нея.

„Искам да се възстановя физически и да съм както преди. Трудно е, защото нещата стават бавно. Загубил съм много мускулна маса, но моята цел е да подобря състоянието си“,започна Нето.

Шапе обяви официално състава за 2017-а

Запита какво е първото нещо, за което се е замислил, когато е влязъл отново в съблекалнята на Шапе, Нето обясни: „Първото, което си спомних, бе, че колегите ми бяха мъртви. След това нахлуха спомените за шегите, за разговорите и всичко останало. Беше тежко и трудно в началото, но се изправих напълно сериозно спрямо тази ситуация. Имам много хубави спомени в тази съблекалня и искам да се върна максимално бързо“.

Шапе продължава със селекцията, аржентинец пред трансфер

„На младите момчета говоря със сърцето си за това, което се случи. Говорим за техните страхове, които почти винаги са свързани с инцидента. Те разбират какво представлява нашата общност и работят много всеотдайно. Винаги им казвам, че трябва да носят вярата в сърцата си и че това е единственият начин да се прогресира и да се стигне до първия тим“, коментира още Нето.

Шапе получил оферта да филмира трагедията си

„Вече мога да спя и почивам много по-добре. Но винаги, когато си легна, се сещам за съотборниците ми. Престоят ми в Колумбия бе истинска мъка. След като се събудих не можех да спя повече от час през нощта и час и половина през деня. В главата ми имаше толкова мисли за катастрофата. Сега обаче съм по-спокоен“, продължи Нето.

„Мисля, че Бог ми даде още един шанс и смятам да се боря за него. Разбирам съвсем ясно това и смятам да се възползвам. Трябва всеки ден да благодаря на Бог, защото той ми даде още време на земята“, допълни Нето.