Оцелелият техник от фаталния полет с Шапекоензе Ервин Тумири коментира спомените си от ужасяващата самолетна катастрофа над Меделин на 28 ноември 2016-а година. Тумири, който имаше късмета да оживее, заяви, че всичко е приличало на кошмар. Той добави, че не е бил наясно да е имало проблеми с горивото.

Шапе обяснява по специален начин трагедията на децата

Припомняме, че при инцидента починаха 71 души, 19 от които представители на бразилския тим Шапе. Отборът бе на път за финала за Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал. Мач така и не се състоя, а Шапекоензе бе обявен за шампион на турнира за 2016-а година по молба на колумбийците.

Човешка грешка е довела до трагедията с Шапе

„Въпросът за горивото и за това колко траят полетите са го знаели само пилотите и това е разисквано само в тяхната кабина. Летяхме както всеки друг път“, обясни Тумири.

Трогателната изповед на един от оцелелите от Шапекоензе

„Нямаше индикации за нищо извънредно в ситуацията. Никога не сме имали такава ситуация с тази авиокомпания“, каза още техникът.

„Когато самолетът падна, не знаех какво да мисля. Всичко беше като в кошмар. Видях много хора на пода, единственото, за което можех да помисля, бе да извадя Ксимера (стюардесата) от там, защото имаше опасност самолетът да избухне“, спомни си Тумири.