Оцелелият при самолетната катастрофа на 28 ноември бранител на Шапекоензе Елио Нето се завърна в родината си – Бразилия. Защитникът бе транспортиран в четвъртък от Меделин, като е настанен в болницата на град Шапеко. Един от медиците от лечебното заведение коментира, че има надежди Нето отново да играе футбол.

Състоянието на оцелелия бранител на Шапе се влошава

„Вече сме в Бразилия. Нето е в съзнание. Дали има надежди да играе отново футбол? Има шанс, но това е възможно да се случи с времето“, каза кардиологът Едсон Стаковски.

Оцелелият вратар на Шапе се завърна у дома 

Въпросният лекар разказа още, че Нето ще продължи с възстановяването в болницата, която ръководи той и допълни, че по време на полета от Меделин е разговарял с играча. Станковски сподели, че защитникът е изпитвал болка по време на полета, но като цяло бил спокоен.

В Меделин почитат играчите на Шапекоензе

„Касае се за физическа травма, но и за психическа такава. Следва да сме много внимателни с раните на Нето – с тези, които виждаме и не виждаме. Всички сега се нуждаят от подкрепа“, сподели още медикът.

Вратарят Данило почина в болницата

Припомняме, че при ужасяващия инцидент над Меделин в края на ноември починаха 71 души, от които 19 играчи от представителния тим на Шапекоензе. Отборът бе на път за финала на Копа Судамерикана. Бразилците трябваше да мерят сили с Атлетико Насионал. Срещата така и не се състоя, а Шапе бе обявен за шампион за 2016-а година по молба на колумбийците.