Националите на Бразилия се отказаха от идеята да бойкотират Копа Америка. Надпреварата стартира тази седмица, а Селесао е домакин на турнира. Това означава, че всичко ще се състои по програма, пише Globo Esporte.

Футболистите бяха заплашили с оттегляне от Копа Америка в знак на несъгласие с президента на Бразилия Жаир Болсонаро, който се съгласи да приеме турнира, след като първоначалните домакини Колумбия и Аржентина бяха лишени от това право. Първите отпаднаха заради размириците в страната, докато проблемът при гаучосите бе високия брой на заразени с COVID-19. Положението в Бразилия с коронавирусната пандемия също е притеснително, в което се изразява и недоволството на футболистите.

Капитанът на Бразилия Каземиро, който е капитан на тима, обясни, че мнозина от съотборниците му и селекционерът Тите са против домакинството, заради което обмислят бойкот. Не е ясно защо сега те вече са променили мнението си и са готови все пак да играят. 

Вероятно за това е “натежало” и случилото се с президента на Бразилската футболна централа Роджерио Кабокло, чието поведение националите също не одобряваха, защото според тях той не ги е подкрепил. Преди часове въпросният Кабокло беше премахнат от поста си заради обвинение в сексуално посегателство. 

Копа Америка стартира на 13 юни с двубоя между домакините и Венецуела.