Националът Йоан Стоянов игра 81 минути за Секция Нес Циона при равенството като гост на Апоел Беер Шева - 1:1. Отборът на българина е на последно място в класирането на израелското първенство, но въпреки това успя да препъне един от грандовете. Леван Куталия от дузпа откри в полза на Секция в 20-ата минута, а домакините се добраха до точката в средата на втората част с попадение на Ротем Хатуел.

В друг мач от 8-ия кръг Макаби Нетаня с Пламен Гълъбов в състава си отстъпи с 0:2 у дома на Апоел Йерусалим и се смъкна на 11-ата позиция. Това беше седми пореден двубой без победа за "жълто-черните" и няма да е изненада, ако старши треньорът Бней Лам бъде уволнен. Самият той призна, че му предстои среща с ръководството.

Шампионът Макаби Хайфа се наложи трудно с 1:0 над Апоел Хадера и вече е само на точка зад водача в подреждането Макаби Тел Авив. Домакините отправиха 23 удара към противниковата врата. Франдзли Пиеро донесе успеха на Макаби в 73-ата минута, възползвайки се от пас на бившия футболист на Лудогорец Мавис Чибота.