В испанския шампион Барселона са сериозно притеснени, след като бъдещият нападател на клуба Витор Роке получи травма, която може да се окаже тежка. През изминалата нощ 18-годишният футболист пострада по време на мача на своя Атлетико ПР с Интернасионал от бразилския шампионат. Той беше фаулиран грубо в левия крак в началните минути на двубоя и беше заменен.

Според първоначалните информации младокът може да пропусне следващите поне три месеца, като все пак се очакват резултатите от прегледите.

Барса спазари Роке по-рано през лятото, но го остави под наем в настоящия му тим. Планът е той да се пристигне в Каталуня или през януари, или след края на сезона.

За Ел Тигриньо, както е известен нападателят, испанският клуб ще плати 30 млн. евро, а още толкова са залегнали в договора като клаузи. Контрактът му с Барса е до лятото на 2031 г.

През сезона в Бразилия до момента тийнейджърът има 20 гола и 8 асистенции в 42 двубоя на Атлетико ПР. Той даже вече дебютира и в мъжкия национален тим на родината си.