Белгийският клуб Генк отново доказа отличната си школа и явно там са изградили нов европейски топ-вратар. Става дума за 20-годишният Maaртен Вандервоорд, който е продаден от 2024-а година на германския РБ Лайпциг.

Младокът ще играе още две години в родния си клуб Генк, а от 2024-а година ще се премести в Германия. Младокът направи дебют в мъжкия отбор на Генк на 16-годишна възраст през септември 2019-а година. А няколко месеца по-късно, на 17 години и 287 дни, стана най-младият вратар в Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Той вече има 71 мача за Генк въпреки скромната си възраст, а в договора има клауза, че РБ Лайпциг могат да го привлекат и по-рано, ако преценят.

„Клубът Генк е много горд, че един от нашите родни таланти може да продължи да расте и да получава възможност в германски топ-клуб, написаха от клуба в сайта си. Маартен следва специална траектория с нас. В същото време сме щастливи, че той може да постави качествата си в услуга на нашия клуб още два сезона“.

Това е вторият топ-вратар, който Генк създава в рамките на 10 години. Предишният е Тибо Куртоа, който през 2011-а година беше продаден на Челси, а сега е в Реал Мадрид.