Бившият аржентински национал Серхио Агуеро се оплака от поредна аритмия по време на излъчване на живо в “Туич”. Както е известно, през декември 2021 година той беше принуден преждевременно да сложи край на кариерата си заради сърдечни проблеми.

След това дългогодишният голмайстор на Манчестър Сити се насочи към стриймване в онлайн платформи, където се радва на сериозно внимание. Той се включи и в набиращата популярност Kings League на Жерард Пике, което е турнир по футбол на малки врати с редица промени от стандартните правила. Там Кун дори има отбор - Куниспортс, като дори понякога влиза в игра за него.

Снощи, докато за пореден път беше на живо в “Туич”, този път с известния стриймър Ибай, Агуеро за момент спря да говори. “Мисля, че това беше мини аритмия”, обясни той.

Ибай му предложи да извика лекар, на което аржентинецът отговори с: “Не, не. Имам поставен чип, който ще прати сигнал на телефона ми (ако е нещо по-сериозно - б.р.), отговори Кун.

Аритмията е силно нарушение на сърдечния ритъм. При аритмия сърцето може да бие учестено или забавено, може да са налице преждевременни контракции. Появява се при органично поражение на сърдечния мускул като порок, инфаркт на миокарда, при разстройване на вегетативната нервна система, при нарушение на баланса сол-вода, при интоксикация. Възможно е аритмията да се появи и при здрави хора в резултат на преумора, простуда, силно вълнение, големи количества алкохол. Стойностите на сърдечна честота, определяна за нормална, са от 65 до 100 удара в минута. Аритмии могат да се появят както с нормална сърдечна дейност, така и с по-слаба дейност.