Пет дни изминаха след смъртта на Диего Марадона, но продължават да излизат нови разкрития за последните му дни. Този път любопитни факти сподели Родолфо Баке, който е адвокат на една от медицинските сестри - Жизела Мадрид, които са се грижели за аржентинското величие. Въпросните сестри също са заподозрени, че не са си вършели професионално работата.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

“Седмица преди кончината си Марадона е паднал и си е ударил главата, но никой не се е обадил в болницата”, каза Баке пред TN TV. Адвокатът вероятно говори за проявена небрежност от страна на другите медицински лица, а не на сестрата, която той защитава.

Getty Images/Gulliver
58 снимки

“Ударът не е бил силен и е бил в дясната част на главата, а не в оперираната лява - уточни Баке. - Веднага са вдигнали Диего на крака, но никой не се е обадил в клиниката - вероятно по решение на самия Марадона. Но пък и той не е бил в състояние да взима решения какво да се прави. След това са го оставили сам в продължение на три дни.”

24 снимки

Адвокатът разкритикува и решението Дон Диего да бъде оставен да се възстановява в дома си. Там за него се грижеше психиатър. “Той трябваше да бъде настанен в най-луксозната клиника в света, но вместо това го сложиха на неподходящо място, където дори нямаше общопрактикуващ лекар. Изписаха го за домашно лечение с много висок пулс - 115 удара/минута, а в деня преди смъртта му той беше 109 удара/минута. Всички знаят, че при хора със сърдечни проблеми той не трябва да превишава 80 удара/минута. Тялото му излъчваше сигнали, но не му беше оказана помощ с лекарства. Той щеше все още да е жив, ако беше в хубава болница”, завърпи Родолфо Баке.