Дани Хей вече не е селекционер на националния отбор на Нова Зеландия, съобщиха от местната футболна федерация.
 
Специалистът пое поста през 2019 година, но не успя да класира "белите" на световното първенство в Катар, което е довело до решението му да се оттегли. Той ще приключи договорните си отношения с федерацията официално на 31 октомври, като е отклонил възможността да остане начело на отбора с нов договор.
 
"Няма съмнение, че Дани изигра ключова роля в развитието на тима по време на този труден период за националния футбол. Той имаше възможност да се кандидатира отново за позицията на старши треньор, но уважаваме решението му да продължи напред и му желаем всичко най-добро в начинанието, с което ще се захване", каза шефът на местната федерация Андрю Пранел.
 
Нова Зеландия не успя да се класира за световното първенство в Катар, след като отстъпи с 0:1 на Коста Рика в плейофа за класиране през юни тази година.
 
Шансовете на тима да се класира на следващото световно първенство обаче изглеждат много големи. Океания със сигурност ще има една квота за шампионата в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година, което предвид доминацията на "белите" ги превръща в основен фаворит за участие на Мондиала след четири години.