Отборът на Лос Анджелис се класира за финала в МЛС. Тимът на Филип Кръстев победи с 2:0 Хюстън Динамо, а в спора за титлата ще се изправи срещу Кълъмбъс Крю, който елиминира след продължения Синсинати. Българският национал обаче отново остана на пейката на домакините. 

ФК Лос Анджелис привидно даде инициативата на съперника, но показа завидна ефективност в атака, като в същото време не допусна гол в трети пореден мач от плейофната фаза. Италианският ветеран Джорджо Киелини беше непробиваем, а в предни позиции класата си демонстрираха Карлос Вела и Денис Буанга. 

Вела изпълни корнера, довел до първия гол в 44-ата минута. Негов съотборник засече топката, Стийв Кларк спаси, но при добавката Райън Холингсхед откри резултата. Второто попадение за ФК Лос Анджелис беше автогол на Франко Ескобар. Аржентинецът се опита да изчисти центриране от левия фланг, но вместо това прати топката в собствената си врата.

ФК Лос Анджелис тримуфира в Западната конференция на МЛС за втора поредна година. Големият финал срещу Кълъмбъс Крю ще се изиграе на 9 декември.