Отборът на Аякс допусна четвърта поредна загуба в Ередивизие. Грандът от Амстердам допусна обрат и загуби от Утрехт с 3:4 като гост в мач от 9-ия кръг на нидерландското първенство. Единствената победа на Аякс дойде още в първия кръг.

В първото полувреме падна само едно попадение. Негов автор бе Райън Фламинг, който в 44-ата минута показа отлична техника, шутирайки от движение от самата граница на накзателното поле в долния ляв ъгъл на вратата.

Само след три минути игра във втората част обаче Майк ван дер Хоорн удвои преднината на домакините след добър изстрел с глава.

Отговорът на Аякс не се забави. В 52-ата минута Кристиан Хлинсон се разписа,а три минути след това отново той изравни резултата с красив гол, засичайки центриране в наказателното на Утрехт.

В 64-ата минута Уго Новоа Рамос фаулира противник в наказателното си поле и това доведе до дузпа за Аякс. Стивън Бергвайн бе точен от бялата точка и даде преднина на гостите.

Райън Фламинго изведе Йенс Торнстра в 71-ата минута, а той не сбърка и отблизо прати топката в мрежата за 3:3.

В последната минута от редовното време Оскар Фрауло се разписа и така донесе нова преднина на Утрехт. Това предизвика гостуващите фенове да нахлуят на терена и двубоят бе временно прекъснат. Трите точки все пак отидоха в Утрехт, като тимът е на 16-о място, една позиция пред Аякс, но и с два мача повече.