Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо е изправен пред това да почака допълнително  за дебюта си с екипа на Ал Насър, тъй като саудитският клуб е надхвърлил квотата си за чуждестранни играчи, заявиха клубни източници за АФП. Когато бе официално представен във вторник, 37-годишният нападател сподели, че иска да играе възможно най-скоро, стартирайки с домакинството срещу Ал Таае днес.

Но Роналдо, чийто договор е на стойност 200 млн. евро до юни 2025, е деветият чуждестранен футболист на Ал Насър – с един повече от допустимите осем от саудитските футболни власти. „Ал Насър все още не го е регистрирал, защото няма свободно място за чуждестранен играч. Такъв трябва да напусне, за да бъде картотекиран Роналдо, или чрез продажба, или чрез прекратяване на договор по взаимно съгласие“, разкри лице от клуба, което пожела да остане анонимно поради това, че не е оторизирано да разговаря с медиите, за АФП.

Чуждестранният контингент на Ал Насър включва колумбийския вратар Давид Оспина, бразилския полузащитник Луис Густаво и нападателите Андерсон Талиска (Бразилия) и Венсан Абубакар (Камерун). Медиите в Саудитска Арабия писаха, че узбекистанския халф Джалолидин Машарипов най-вероятно ще освободи място за петкратния носител на „Златната топка“ и реализатор номер 1 в историята на Шампионската лига.

Втори източник на клуба потвърди, че Роналдо не е картотекиран към четвъртък следобед местно време. „В момента текат преговори за продажбата на един от играчите, но все още те не са достигнали заключителна фаза“, каза той. И двамата отказаха да потвърдят дали Роналдо все още трябва да изтърпи наказание от два мача, наложено от английската Футболна асоциация от ноември, за счупването на телефона на тийнейджър след поражението на тогавашния му клуб Манчестър Юнайтед от Евертън. Саудитската футболна асоциация насочи въпросите относно забраната към Ал Насър.