Селекционерът на Холандия Роналд Куман върти сериозни номера на бившия си клуб Евертън. Въпреки че сравнително бързо си намери нова работа, специалистът продължава да взима повече от добри пари от "карамелите". 

При уволнението си от "Гудисън парк" през октомври миналата година, той подписа споразумение, че клубът ще му плаща заплатата, докато си намери нова работа. Той го стори почти веднага, но специална клауза му позволява да получава още пари от Евертън, пише Liverpool Echo. 

В договора му се споменава, че ако взима до 10% от парите, които е получавал на "Гудисън парк", останалата част до пълното му годишно възнаграждение при мърсисайдци ще му бъде превеждана от тях. Там той получаваше по 6 млн. паунда на година. 

И за да продължи да изцежда "карамелите", той официално получава по 599 хил. паунда на година начело на Холандия. Това прави по-малко от 50 хил. паунда на месец, което на всички е ясно, че не е официалното му възнаграждение. 

Евертън обаче няма какво да направи по този казус и ще продължи да плаща на Куман в следващите 15 месеца, какъвто е срокът на първоначално подписаният му договор, който беше прекратен през октомври миналата година.