Нюкасъл продължава да следи изкъсо защитника на Спортинг Лисабон Усман Диоманде, твърди The Mirror. 20-годишният бранител от Кот Д’Ивоар е записал 21 изяви през този сезон за лидера в португалското първенство. Той играе като част от тройката в защита, но може да се подвизава и на десния флаг на отбраната.

Очаква се доста клубове да имат интерес към Диоманде, който има договор до юни 2027-а година, след като се присъедини към Спортинг само преди година от датския Мидтиланд за 6,5 милиона паунда.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

Той ще играе този месец за страната си, която е домакин на Купата на Африканските нации и стартира турнира в събота при победата над Гвинея-Бисау.

Нюкасъл може да се наложи да счупи трансферния си рекорд, за да вземе бранителя, който е оценяван на 70 милиона паунда. Финансите на притежавания от Саудитска Арабия клуб обаче са под мониторинг на фона на правилата на финансовия феърплей във Висшата лига, което може да означава, че „свраките“ първо трябва да продадат някои от настоящите си футболисти, за да съберат нужните средства.