Българският национал Николай Михайлов се изповяда искрено в предаването "Комбина" по Нова Телевизия, като говори за личния си живот - нещо, което отказва да прави от две години насам. 

Вратарят разкри кой е най-близкият му човек и без кого не може, както и какво е отношението му към жените. Михайлов говори и за прословутите излизания по дискотеките, както и за какво харчи парите си. 

"В България се преувеличават много нещата. При мен е така - играя в чужбина в неделя, петък и събота съм на лагер, прибирам се в понеделник и отиваш на лагер в националния отбор. Там си цяла седмица на лагер и в събота, ако бием, си позволяваме с някои играчи да излезем на заведение и да се поотпуснем, след което заминаваме на лагер." 

"Има футболисти и футболисти. Има и такива, които не можеш да ги извадиш от заведенията, но много се изкривяват нещата с тези чалги, певици, дискотеки и т,н. Със сигурност мисля много по-различно отпреди 3-4 години във всяко едно отношение. Мисля за дете и сватба, но през Новата година съм концентриран върху избирането на нов отбор." 

"Ако не съм щастлив на професионално ниво, всичко друго бледнее и се губи, просто не съм себе си. В личния ми живот нещата са спокойни, чувствам се ОК, преди две години за последно бях коментирал живота си, когато се разделихме с Алисия. Опарих се от този негативизъм в България и затова се отказах да се качват въобще снимки", сподели Михайлов.

Той наскоро си купи апартамент и сподели интересни неща около това.  

"Хвърлих голямо желание да обзаведа дома си, но просто го направих по фейсбук, защото не бях в България. Това е моята мечта - с гледката, с интериора, с гардероба за дрехите ми. Всеки един детайл съм го направил така, че да ми харесва." 

"Изкарвам пари от много години и при това доста повече от всички в семейството ми. Излязъл съм от България на 18 години и отдавна парите си ги изкарвам сам. Имам икономка и готвач, защото живея в чужбина. Жена ми не е до мен и не може да ми готви, а за колите това е мит. Просто съм ги сменял често, имам спортна кола и лимузина. Обичам еднакво и жените, и колите", сподели още Михайлов. 

Вратарят говори и за семейството си и отношението си към жените. Той разкри защо като малък беше известен като женкар и кой му е помогнал да превъзмогне това и да промени отношението си. 

"За мен няма значение каква е жената до мен като професия. От много малък влязох в средите на плеймейтките, но това не съм си го избирал сам. Жената до мен сега се занимава само с мен, тя е от шоубизнеса." 

"Най-големият извод е, че харчех много пари само за показност, това е пълна простотия. Това не ми е дало нищо добро, а само хорска злоба. Но бях на 18 години и бях малък. Баща ми е много близък, най-добрият ми приятел е. Каквото ми е казвал, винаги е бил прав, но аз въпреки това не съм го слушал всеки път." 

"Ние сме много сплотено семейство, с баща ми говорим повече за нещата от живота, не за футбола. С дядо ми и с чичо ми коментираме футбола. Баща ми не гледа все още моите мачове, не мога да го пречупя."

"Дядо ми, баба ми, това са хората, които са ме отгледали. Беше тежък период разводът на родителите ми, бях на 5 години. Мария Петрова също ме е отгледала. В този живот, ако не мога без някого, това е баща ми." 

"Имам болка в себе си заради майка ми, аз докато растях и се ориентирах към другия пол, дълго време си бях женомразец и се отнасях лошо с жените. Баща ми вече ми обясни, че трябва да съм джентълмен. Но някои неща не мога да ѝ простя. Затова вече искам да изпитам връзката, да съм сигурен в себе си и жената и да сме доживот заедно с две-три деца и нещата да са, както трябва, а не да са мармалад и боза", сподели Михайлов.

Той говори и за плановете си във футбола. Според него, няма проблем да остане на терена още едно десетилетие.  

"С моя начин на живот, мога да играя още поне 10 години футбол, има много хубави технологии, които пестят натоварванията и се предпазвам от контузии. Тепърва имам да играя футбол, пазя се", сподели Михайлов пред "Комбина".