Нигерия спечели с 3:2 срещу домакина Австралия в мач от група Б на Световното първенство по футбол за жени. Така африканките се изравниха на върха по точки с Канада - 4, а в последния си двубой излизат срещу аутсайдера Ирландия. 

В добавеното време на първата част двата отбора си размениха по един гол. Най-напред Емили ван Егмънд откри резултата, а пет минути по-късно Учена Кану изравни. Африканките нанесоха своя удар в средата на втората част, когато в рамките на 7 минути вкараха два безответни гола чрез Осиначи Охале (65) и Асисат Ошоала (72), която влезе като резерва и се превърна в герой на мача. С попадението си тя стана първата нигерийка, отбелязала голове на три световни първенства за жени. В радостта си Ошоала, която е футболистка на Барселона, си съблече фланелката и остана само по бюстие. 

Дълбоко в добавеното време на мача Кенеди успя да върне едно попадение, но загубата означава, че Австралия влиза в последния си мач от групата срещу Канада, знаейки, че трябва да спечели, за да си гарантира място в последните 16.