Нигерия се изправя срещу Кот д`Ивоар във финала за Купата на африканските нации. Срещата е с начален час 22:00, като вероятно преди това ще има и церемония по закриването на турнира, който се проведе.

Купата на африканските нации предложи множество изненади в това издание, като отпаданията на Египет и Мароко със сигурност са най-големите от тях. Сенегал, който разполага с куп звезди, също бе елиминиран на осминафиналната фаза. Нигерия успя да пребори Камерун, Ангола и Южна Африка, за да си осигури място на финала, допускайки само един гол в елиминационната фаза. На полуфинала нигерийците трябваше да преминат и през лотарията на дузпата, но съумяха да се справят.

Кот д`Ивоар отново е на финал в турнира, след като последно бе достигнал до тази фаза през 2015-а година, триумфирайки тогава над Гана с дузпи. Поколонието на тима е добро, като разполага с няколко звезди в лицето на Франк Кеси, Секо Фофана, Симон Адингра, Умар Диакате, Себастиан Алер и други. Двата отбора бяха в една група в турнира, като Нигерия тогава победи с 1:0, а Кот д`Ивоар трябваше да трепери до последно, за да се класира като един от най-добрите трети отбори в груповата фаза.

Предстои много интересен сблъсък, а зрелището е гарантирано!