Ирландия загуби с 1:2 от Нидерландия в европейска квалификация от група “В” и се прости с мечтите си за Евро 2024. Адам Ида (4) даде летящ старт на домакините с гол от дузпа, но Коди Гакпо (19) бързо изравни също от 11-метров наказателен удар. Резервата Вут Вегхорст донесе пълния обрат за "лалетата" в 56-ата минута. Така "лалетата" продължават борбата с Гърция за второто място в групата, тъй като Франция се откъсна на върха с пълен актив от точки. 
Мечтано начало за феновете предложиха "детелините". Още в 1-ата минута Огбене пропусна да накаже грешка на "лалетата" при изнасянето на топката. 60 секунди по-късно обаче прошка нямаше и ирландците поведоха. Върджил ван Дайк игра с ръка в наказателното поле след центриране от корнер и реферът веднага посочи бялата точка. Адам Ида запази хладнокръвие и с удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на Флекен.

Нидерландия също получи правото да изпълни дузпа в 19-ата минута, след като вратарят Базуну спъна нахлуващия на скорост Дензъл Дъмфрис. Зад топката застана Коди Гакпо и въпреки че стражът на домакините хвана ъгъла, топката се спря в мрежата - 1:1. 

Шест минути след гола "лалетата" можеха да поведат, но Бузуну спаси силен изстрел на Мален. Нидерландецът затрудни стража на домакините и пет минути преди края с шут по диагонала. Този път стражът на Ирландия изби с крак.
 
Втората част започна с натиск на гостите и в 51-ата минута отлично центриране на Дъмфршс по земя намери Симонс в наказателното поле. В последния момент обаче бранител се хвърли в краката му и изби в корнер. Пет минути по-късно обаче влезлият на почивката Вут Вегхорст изведе Нидерландия напред. Френки де Йонг прехвърли цялата защита към спринтиращия Дъмфрис, който с глава свали към Вегхорст и той отблизо нямаше как да сгреши - 1:2.

Домакините се опитаха да отвърнат на удара и пренесоха играта в половината на съперника. В 65-ата минута се стигна до спорна ситуация, в която "детелините" поискаха дузпа за фал на Ван Дайк, но такава не бе отсъдена. 
 
ИРЛАНДИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ 1:2
 
ИРЛАНДИЯ: Базуну, Колинс, Дъфи, Игън, Дохърти, Кълън, Брауни, МакКлийн, Найт, Огбене, Ида 
 
НИДЕРЛАНДИЯ: Флекен, Де Лихт, Ван Дайк, Аке, Дъмфрис, Вайфер, Де Йонг, Блинд, Гакпо, Симонс, Мален